«Ανοιξιάτικα Λουλούδια για τον Κήπο ή το Μπαλκόνι μας» (Λευτέρης Χρυσοβέργης, τμ. Β4)

 

Η άνοιξη με τις ηλιόλουστες ημέρες και την ομορφιά των λουλουδιών είναι η πιο ευχάριστη εποχή του χρόνου. Είναι η καταλληλότερη εποχή για να ομορφύνει κανείς τη ζωή του μεταμορφώνοντας τον κήπο του.

Πετούνια:


Η πετούνια είναι πολύ δημοφιλές λουλούδι συνιστάται από κηπουρούς. Είναι ευαίσθητο στις καταρρακτώδεις βροχές και δεν πρέπει να φυτεύεται τους χειμερινούς μήνες. Διακρίνεται για το υπέροχο άρωμα και την  πλούσια ποικιλία χρωμάτων.


Σκυλάκι:

Λατρεμένο λουλούδι με ωραία χρώματα και συνδυασμούς. Ανθίζουν σε 2 μήνες και φτάνουν στα 20 - 40 cm.Τους αρέσει η ηλιοφάνεια αλλά τα καταφέρνουν και σε πιο σκιερά μέρη.Θέλουν λίγη προστασία από τους ανέμους για να μη σπάσουν τα άνθη τους.Πότισμα χρειάζονται δύο φορές την εβδομάδα.



Βιολέτα:

Ένα υπέροχο αρωματικό ετήσιο λουλούδι. Έχει εντυπωσιακές αποχρώσεις του λευκού, το κίτρινο, του ροζ, του μοβ και του κόκκινου. Της αρέσει πολύ η ηλιοφάνεια και ανθοφορεί μέχρι αρχές του φθινοπώρου. Πότισμα θέλει τρεις φορές την εβδομάδα.



Βερβένα:

Είναι ένα ποώδες φυτό εδαφοκάλυψης με μικρά λουλουδάκια σε λευκό, κόκκινο, κίτρινο, μωβ, μπλε και ροζ. Ανθίζει από Απρίλιο μέχρι τέλη φθινοπώρου και θέλει ήλιο, ζέστη και προστασία από τον αέρα. Δύο φορές την εβδομάδα χρειάζεται πότισμα.



Comments